Fundacja Dzieciom z Upośledzeniem Umysłowym „Agnieszka”

Fundacja "Agnieszka" objęła swoją pomocą niezwykłego studenta informatyki, który realizuje swoje pasje i marzenia mimo swoich ograniczeń;
- Piotr jest osobą niepełnosprawną, nie ma rąk i nóg.
Piotrze jesteśmy dla Ciebie pełni uznania i wierzymy, że pomoc udzielona Ci przez naszą Fundację ułatwi Ci edukację i zainspiruje innych do wsłuchania się w Twoje potrzeby, wierzymy, że pomoc od darczyńców popłynie do Ciebie szerokim strumieniem: )

Pozdrowienia od naszego zapracowanego dogoterapeuty Pastorka :)

Zobacz

Nasz ośrodek wzbogacił się o przepiękną altanę, która będzie służyła dzieciom niepełnosprawnym do zabawy, wypoczynku i terapii :)

Nasi nowi przyjaciele
Osiołek Piet, kucyk Piegus i Miłek, kózki: Martynka, Łezka, Szakira i Kubuś. Zapraszamy do naszego Mini Zoo :)

ZobaczZobaczZobacz

Miło nam poinformować, że Fundacja "Agnieszka" nawiązała współprace z portalem Zakupowym Pikadela.pl
Kupując za pomocą linku partnerskiego naszej fundacji, wspieracie nasze działania statutowe.
Zachęcamy.
Zarejestruj się już dziś i sprzedawaj swoje produkty i usługi na doskonałych warunkach współpracy z portalem

Zobacz

... i jeszcze jedno wakacyjne spotkanie w naszej Stanicy Koni Huculskich w Grodziskach.
Zobaczcie jak było uroczo i pięknie ;)

ZobaczZobaczZobacz

Fundacja "Agnieszka" w drugim tygodniu lipca zorganizowała dla dzieci i młodzieży przebywającej w Kolejowym Ośrodku Waczasowym w Łącku warsztaty gry na bębnach djembe.
Spotkanie poprowadzili cudowni nauczyciele Folk'n'Roll.
Te warsztaty to niezapomniana przygoda z afrykańskimi rytmami i kulturą Afryki Zachodniej. Było głośno, rytmicznie i bardzo bardzo pozytywnie :)

ZobaczZobaczZobaczZobaczZobacz

Po raz kolejny gościliśmy w naszej Stanicy Koni Huculskich w Grodziskach grupę dzieci i młodzieży przebywającej na wakacjach w Kolejowym Ośrodku Wczasowym w Łącku - grupę, którą opiekuje się Ks. Ryszard Marciniak i P. Anna Rembowska. Dziękujemy za cudowną atmosferę podczas pikniku :)

ZobaczZobaczZobacz

W lipcowe południe, w gorącym słońcu na naszej Grodziskowej polanie gościliśmy zaprzyjaźnioną grupę dzieci niepełnosprawnych od Ks. Ryszarda i P.Anny. Zanim wszyscy ruszyli pod padoki mocno się uściskaliśmy i utuliliśmy. Na powitanie padło w naszą stronę bardzo dużo ciepłych i serdecznych słów. Nikt nie potrafi okazać tak szczerej i bezinteresownej radości jak osoby, którym pomagamy. Jeśli ktoś z Was nie wie o czym mówię - proszę spróbować :) Przedstawiamy na stronie parę zdjęć, które w niewielkim stopniu oddają tą radość. To trzeba poprostu przeżyć :)

ZobaczZobaczZobaczZobaczZobacz

Fundacja sfinansowała udział grupy teatralnej MIM funkcjonującej przy Warsztatach Terapii Zajęciowej w Mińsku Mazowieckim w festiwalu Bienale 2012. Trzymamy kciuki za zdobycie I miejsca!

Zobacz

Przedstawiamy Państwu wizualizację naszego ośrodka rehabilitacyjno-integracyjnego nazywanego przez nas i naszych podopiecznych Grodziskową Osadą Radości, który docelowo będzie wyglądał tak:

Zobacz

Z przyjemnością informujemy, że podjęliśmy współpracę ze Stowarzyszeniem Cztery Pory Roku z Knurowa mając nadzieję na bardzo owocną współpracę :)

Zobacz

Nasza Patronka - AGNIESZKA wzięła udział w profesjonalna sesji fotograficznej "Odkryte piękno - odnaleziona tożsamość" - osoba niepełnosprawna w obiektywie, efektem której było wydanie przepięknego kalendarza i albumu, który przedstawiamy poniżej.

AGNIESZKO
Jesteśmy z Ciebie Dumni i Gratulujemy :)
Wyglądasz pięknie.

Fundacja "Agnieszka" wsparła finansowo leczenie i rehabilitację Marty i Aldonki - dwóch niepełnospranych sióstr. Życzymy Wam dużo zdrowia i radości z pierwszych wiosennych promieni Słońca :)

Fundacja "Agnieszka" sfinansowała dojazdy podopiecznych Powiatowego Środowiskowego Domu Samopomocy w Mińsku Mazowieckim na zajęcia terapeutyczne. Dzięki naszej pomocy osoby niepełnosprawne mogą codziennie uczestniczyć w terapii i rehabilitacji jakiej bardzo potrzebują.

Serdecznie Pozdrawiamy
Zespół Fundacji "Agnieszka"

Wspólnie z NESWEEK POLSKA wydaliśmy płytę do rozliczania PIT-u za 2011 rok.

Zobczcie:

1% który wszystko zmienia - Prosimy o to w imieniu naszych podopiecznych
Akcja 1% rozpoczęta
W Polsce jest prawie 8000 Organizacji Pożytku Publicznego, którym możesz przekazać 1%.
Fundacja Dzieciom z Upośledzeniem Umysłowym "Agnieszka" jest w czołówce organizacji, której podatnicy przekazują swój 1% podatku, co świadczy o ogromnym zaufaniu dla naszych działań.

Ślicznie Dziękujemy za to wyróżnienie.

Zobacz

Fundacja "Agnieszka" sfinansowała koszty rehabilitacji niepełnosprawnemu Adasiowi.
Życzymy całej rodzinie Adasia Dużo Dużo Słońca !

20162015201420132012201120102009200820072006200520042003

Zobacz Nasze archiwum