BEZPIECZNE PRZELEWY ON-LINE

Skontaktuj się z Nami

Wolisz zwykły przelew?
Nic prostrzego. Oto dane:

Fundacja Dzieciom z Upośledzeniem Umysłowym "Agnieszka"
Al.Stanów Zjednoczonych 51/605A, 04-028 Warszawa

Bank PKO BP 46 1020 3974 0000 5002 0084 6865

Międzynarodowy numer rachunku bankowego fundacji zawierający IBAN to:

PL46 1020 3974 0000 5002 0084 6865

Kod BIC (SWIFT) PKO Banku Polskiego SA to BPKOPLPW

Darowizny - odliczenie darowizny od podatku PIT

Od uzyskanego w roku podatkowym dochodu odliczeniu podlega kwota dokonanej darowizny na rzecz organizacji zajmujących się działalnością pożytku publicznego, czyli w tym przypadku na rzecz Fundacji Dzieciom z Upośledzeniem Umysłowym "Agnieszka".
Suma odliczeń limitowana jest do kwoty 6% uzyskanego w danym roku dochodu (a zatem przychodu pomniejszonego o koszty uzyskania przychodów).

1% na OPP w PIT

Odrębnie od powyższych odliczeń można przekazać 1% zapłaconego w roku podatkowym podatku na rzecz organizacji pożytku publicznego, działającej w oparciu o ustawę z dnia 24 kwietnia 2003 r. o działalności pożytku publicznego i o wolontariacie (Dz. U. z 2003r. Nr 96, poz. 873 z późn. zm.). Jeśli wpłacając nam darowiznę pieniężną, jeszcze zdecydujesz się przekazać nam 1% swojego podatku to możesz to uczynić wpisując w odpowiednią rubrykę zeznania podatkowego nr KRS 0000151511.

Kwota 1% nie wpływa na wcześniej wskazane darowizny. Są to dwie zupełnie niezależne instytucje. Na rzecz tej samej organizacji można przekazać darowiznę, oraz 1% podatku. Można również przekazać wiele darowizn na rzecz wielu organizacji, oraz skorzystać z przekazania 1% podatku.

W przypadku pytań jesteśmy do dyspozycji pod numerem telefonu: 22 292-31-45 lub e-mail: fundacjaagnieszka@wp.pl