Fundacja Dzieciom z Upośledzeniem Umysłowym „Agnieszka”

Priorytetem jest dla nas pobudowanie, uruchomienie i prowadzenie ośrodka rehabilitacyjno-integracyjnego zwanego Grodziskową Osadą Radości, który powstaje w przepięknym miejscu, w maleńkiej wsi Grodziska w gminie Nowy Duninów,  otoczonej dużymi kompleksami leśnymi i jeziorami, na terenie Gotynińsko - Włocławskiego Parku Krajobrazowego.

Cały kompleks obsługiwany będzie przez osoby niepełnosprawne dla osób niepełnosprawnych. To przedsięwzięcie jest nietuzinkowe, dające im szansę na normalne funkcjonowanie, będą mogły poczuć się potrzebne i dowartościowane, będą miały swoje miejsce na ziemi. Do tego dążymy i taki cel nam przyświeca.

Budowa kompleksu ośrodka to ogromna i kosztowna inwestycja, którą niestrudzenie dzień po dniu realizujemy.

W działającej już części prowadzimy stanicę koni huculskich, w ramach której prowadzimy rekreacyjne jazdy konne, hipoterapię oraz dogoterapię a także terapię z udziałem osiołków, alpak, kózek i kucyków. Przy ośrodku cyklicznie organizujemy także warsztaty terapeutyczne i spotkania integracyjne.

Nasza Grodziskowa Osada Radości służy dzieciom i osobom niepełnosprawnym do terapii, wypoczynku, rehabilitacji, pracy, nauki, zabawy, ale przede wszystkim ma za zadanie integrować osoby niepełnosprawne ze zdrowym społeczeństwem.

Nasz Ośrodek

Czy nasza idea jest bliska twojemu sercu?

Jeśli tak to dołącz do Przyjaciół naszej fundacji i dołóż swoją cegiełkę do budowy Grodziskowej Osady Radości wpłacając darowiznę tutaj

Fundacja Dzieciom z Upośledzeniem Umysłowym „Agnieszka”

ZobaczZobaczZobaczZobaczZobacz

Zobacz archiwum budowy