Fundacja Dzieciom z Upośledzeniem Umysłowym „Agnieszka”

KIM JESTEŚMY ?

Fundację „Agnieszka” tworzy zgrany zespół ludzi z pasją. Z wielkim zaangażowaniem i oddaniem, pracujemy na rzecz najbardziej potrzebujących, wkładamy ogromny wysiłek w rozwój fundacji, oraz dążymy niestrudzenie do realizacji jej celów.
A nie jest to łatwe ;)

Dzięki naszej pracy i determinacji Fundacja „Agnieszka” istnieje i ma tak wielkie osiągnięcia.
Nie szukamy poklasku czy podziękowań bo przyświeca nam misja, którą z tak ogromnym wysiłkiem realizujemy.

Szukamy możliwości uczynienia życia naszych podopiecznych znośniejszym gdzie tylko się da.
Nie zatrzymujemy się nawet na chwilę. Jeśli macie możliwość wspomóc fundację w tym zadaniu, żadne wsparcie nie pozostanie niezauważone.

JAKI TO CEL?

Priorytetem jest dla nas pobudowanie, uruchomienie i prowadzenie ośrodka rehabilitacyjno-integracyjnego zwanego Grodziskową Osadą Radości.

Budowa kompleksu ośrodka to ogromna i kosztowna inwestycja, którą niestrudzenie dzień po dniu realizujemy. W działajacej już części prowadzimy stanicę koni huculskich, w ramach której oferujemy dzieciom hipoterapię oraz dogoterapię a także terapię z udziałem osiołków, alpak, kózek i kucyków. Przy ośrodku cyklicznie organizujemy także warsztaty terapeutyczne i spotkania integracyjne.

Nasza Grodziskowa Osada Radości służy dzieciom i osobom niepełnosprawnym do terapii, wypoczynku, rehabilitacji, pracy, nauki, zabawy, ale przede wszystkim ma za zadanie integrować osoby niepełnosprawne ze zdrowym społeczeństwem.

Pomóżcie nam w budowie Grodziskowej Osady Radości, a uśmiech na twarzach niepełnosprawnych dzieci rozpromieni się nad naszą leśną polaną jak tęcza.

Dołóżcie swoją cegiełkę, a tęcza będzie już tam na zawsze.

Buduj z nami Grodziskową Osadę Radości
Nasze media

PiknikBox_smallNasz kanał na YTBox_smallPiknikBox_smallFundacja na FB
Pobierz program